over ons

Bij Hallmark begrijpen we als geen ander hoe belangrijk waardevolle relaties zijn. Échte aandacht aan elkaar geven is wat telt en zo raken we dagelijks mensen wereldwijd in het hart. Dat kan met een mooie wenskaart door de brievenbus of een cadeautje per post, maar ook met ons verrassende assortiment wenskaarten, cadeaus en stationary die bij onze retailpartners verkrijgbaar zijn. Zo vind je altijd datgene waarmee je een glimlach op het gezicht van een ander tovert. We inspireren mensen op een creatieve manier hun hart te laten spreken en daarmee waardevolle relaties te versterken. En dat doen we vol enthousiasme, al meer dan 110 jaar.

”Ik ben als Hallmarker trots op het product wat we maken. Een kaartje sturen is een simpel gebaar waarmee je de ander zo blij mee kan maken. ”

Het verhaal van Hallmark Cards

Joyce C. Hall stapte in 1910, voorzien van twee gevulde schoenendozen met ansichtkaarten, op de trein naar Kansas City (Verenigde Staten). Hij had een visie, een droom. Hij begreep hoe graag mensen contact houden met hun dierbaren. Hij zou ervoor zorgen dat iedereen dat kon doen door middel van een wenskaart.

Joyce ging langs drogisterijen en cadeauwinkels om zijn kaarten te verkopen. Samen met zijn broers richtte hij in Kansas City een speciaalzaak op in kaarten, cadeaus, boeken en drukwerk. De gebroeders Hall maakten al snel naam als de broers die ‘handelen in wensen’. De naam Hallmark was geboren en groeide uit tot een mondiaal begrip.

Het familiebedrijf

Oprichter Joyce C. Hall begreep dat menselijk contact over grenzen heen reikt. Dus zocht hij in 1931 de samenwerking met een Canadees wenskaartenbedrijf. Daaruit ontstond in 1958 Hallmark Canada. In datzelfde jaar opende Hall een vestiging in Engeland. 

Joyce C. Hall, een charismatisch en communicatief sterke persoonlijkheid, zette zich maar liefst 56 jaar vol enthousiasme in voor Hallmark Cards. Het huidige Hallmark Cards, Inc. behoort in de Verenigde Staten tot de top van familiebedrijven die niet beurs genoteerd zijn. In 1966 nam Joyce’s zoon Donald de leiding over, tot 1985. Donald’s zoon, Donald J. Hall Jr., trad in 2002 aan en zette zo de familietraditie voort.

Meer dan 30 talen in meer dan 100 landen

Vandaag zijn Hallmark wenskaarten verkrijgbaar in meer dan 30 talen en in meer dan 100 landen. Het wereldwijde hoofdkantoor van Hallmark is gevestigd in Kansas City (Verenigde Staten). De dochterondernemingen van deze divisie zijn onder andere gevestigd in Canada, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.

Het hoofdkantoor Continental Europe is gevestigd in Capelle aan den IJssel, Nederland. Met bijna 300 medewerkers werken wij aan het bedenken, ontwerpen, produceren en uitleveren van de allerleukste en meest originele wenskaarten en cadeaus in Nederland, België en Duitsland.

Werk je bij Hallmark, dan werk je bij één van de meest creatieve en dynamische bedrijven van Nederland en België. Hallmark inspireert mensen om hun hart te laten spreken, elke dag opnieuw.

Ontdek wat werken bij Hallmark inhoud

Onze cultuur

Binnen Hallmark vinden we écht contact vanzelfsprekend, maar maken we het graag bijzonder. Elkaar raken, hoe klein of groots de verrassing ook is, doe je met een persoonlijke boodschap. We versterken waardevolle relaties door mensen te inspireren hun hart te laten spreken, iedere dag opnieuw.

Arbeidsvoorwaarden

Waar je werkt, voel je je goed en ben je productief. Uiteraard hoort daar ook een passend salaris bij. Iedereen die bij Hallmark werkt, krijgt een marktconform salaris wat gebaseerd is op jouw functie, ervaring en opleiding. Daarnaast bieden wij onze werknemers verschillende aanvullingen op hun salaris.